Checklist voor de leerkracht


Pelckmans Portaal op orde brengen en zorgeloos het schooljaar door? Overloop volgende checklist en bespaar jezelf en je leerlingen heel wat tijd.

1.

Aanmelden

Surf naar pelckmansportaal.be. Aanmelden op Pelckmans Portaal doe je met een Pelckmans-account of met een Smartschool-account.

  1. Heb je een Pelckmans- of Smartschool- account? Prima! Kies zelf op welke manier je wil aanmelden.
  2. Heb je nog geen Pelckmans- of Smartschool-account? Maak een Pelckmans-account aan of laat een Smartschool-account voor je opzetten. Bekijk het instructiefilmpje voor meer hulp.

Eens aangemeld is het belangrijk om je account binnen Pelckmans Portaal zo goed mogelijk te vervolledigen. We kennen graag je naam, de school waar je werkt en de vakken die je geeft. Die info is belangrijk om later klassen te kunnen aanmaken en toe te voegen.

Accounts koppelen?
Wist je dat je je Smartschool-account kunt koppelen aan je Pelckmans-account?
Bekijk het instructiefilmpje voor meer hulp.

2.

De code uit je handleiding activeren

Activeer je handleidingen binnen Pelckmans Portaal om toegang te krijgen tot het onlinelesmateriaal.

Ga je aan de slag met één of meerdere handleidingen die horen bij onze les- methodes? Activeer binnen Pelckmans Portaal eenmalig de code die je vooraan in elke handleiding vindt. Die activatie geeft je toegang tot al het onlinemateriaal.

Verschijnt de handleiding van het betref- fende (leer)werkboek tussen ‘Mijn boeken’? Prima, je handleiding werd geactiveerd.
Bij een volgend bezoek aan Pelckmans Portaal hoef je deze code niet meer in te geven. Je ziet dan automatisch al jouw geactiveerde handleidingen staan.

Doe je dit voor het eerst?
Kijk zeker na of je bij het ingeven van de activatiecode op Pelckmans Portaal ook de rol van leerkracht toegewezen krijgt.

Nieuw: Neem je een handleiding over van een collega? Geen probleem. De handleiding werd destijds al door je collega geactiveerd binnen Pelckmans Portaal en kan naar jouw account overgedragen worden.

3.

Je klassen aanmaken

Maak in Pelckmans Portaal de verschillende klassen aan waaraan je lesgeeft.

Hier heb je de keuze om bestaande klassen vanuit Smartschool te importeren of klassen aan te maken op Pelckmans Portaal.

Opgelet! Om gebruik te kunnen maken van Smartschool-klassen moet je school gebruik maken van Skore en moet je Smartschool-beheerder de koppeling met Pelckmans mogelijk maken. Als dit in orde staat, kun je de dag nadien starten met het importeren van Smartschool-klassen in Pelckmans Portaal.

4.

De activatiecodes van je leerlingen

Laat je leerlingen hun activatiecode aan de start van het schooljaar ingeven.

Een gekend probleem: je leerlingen zijn de activatiecodes van hun (leer)werkboek kwijt.
Om dit te vermijden kun je bij de start van het schooljaar best even werk maken van de activatie van die codes.

Tip: Je kunt de bladen met activatie- codes van je leerlingen zelf bijhouden en deze bij de start van het schooljaar opvragen.

Raakte de activatiecode van één van je leerlingen toch verloren?
Geen nood: neem contact op met onze helpdesk via het formulier dat je op Pelckmans Portaal vindt in de rubriek ‘info en hulp’.

Liever op papier?

Download hier een PDF versie van deze checklist.

Download de checklist voor de leerkracht

Digitaal lesmateriaal

Maak leren samen met ons toegankelijk voor iedereen

Naar Pelckmans Portaal

Hulp nodig?

Onze helpdesk staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

helpdesk@pelckmans.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

pelckmans logo