Leeractiviteiten online opvolgen

 

Klassenbeheer

De leeractiviteiten van je leerlingen opvolgen in Pelckmans Portaal

Niets is zo handig als het online opvolgen van de leeractiviteiten van je leerlingen. Kies de manier van werken die het best bij je past. Je kunt zelf klassen aanmaken in Pelckmans Portaal of je kunt ervoor kiezen om de klassen die je in Smartschool gebruikt*, te importeren.

*Opgelet! Om gebruik te kunnen maken van Smartschool-klassen moet je school gebruikmaken van Skore en moet je Smartschool-beheerder de koppeling met Pelckmans mogelijk maken. Als dat in orde staat, kun je de dag nadien starten met het importeren van Smartschool-klassen in Pelckmans Portaal.

Mijn klassen

Smartschool-klassen

Als leerkracht kun je de klassen die je in Smartschool gebruikt, importeren in Pelckmans Portaal. Zo hoef je zelf geen klassen meer aan te maken in Pelckmans Portaal.

Bekijk hier hoe je klassen kunt aanmaken binnen Pelckmans Portaal.

Mijn klassen

Zelf klassen aanmaken

Werk je niet met Smartschool? Geen nood. Je kunt ook zelf klassen aanmaken in Pelckmans Portaal. Voeg je leerlingen eenvoudig toe:

  • via een activatielink
  • met een QR-code
  • via een uitnodiging op basis van hun e-mailadres

Mijn klassen

Je leerlingen opvolgen

Als je een klas hebt aangemaakt of geïmporteerd, kun je de scores en vooruitgang van je leerlingen op de onlineoefeningen opvolgen via het leerlingvolgsysteem. Je krijgt een overzicht van de resultaten van alle leerlingen op de oefeningen van het hoofdstuk of de les naar keuze.

Je kunt er echter ook voor kiezen om de resultaten van één specifieke leerling te bekijken.

Ook eigen toegevoegd lesmateriaal kan gedeeld worden met de leerlingen in je klassen.

Leerlingvolgsysteem

Pelckmans Portaal bevat een handig leerlingvolgsysteem waarmee jij als leerkracht een erg duidelijk zicht krijgt op de leeractiviteit van je leerlingen. Per gemaakte oefeningenreeks kun je bekijken hoe je leerlingen scoren en waar ze eventueel nog extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de resultaten van één specifieke leerling op te volgen.

Bekijk hier hoe het leerlingvolgsysteem van Pelckmans Portaal precies werkt.

Digitaal lesmateriaal

Maak leren samen met ons toegankelijk voor iedereen

Naar Pelckmans Portaal

Hulp nodig?

Onze helpdesk staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

helpdesk@pelckmans.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

pelckmans logo