Voor de leerling

Op Pelckmans Portaal krijg je als leerling toegang tot het digitale lesmateriaal dat hoort bij het leer(werk)boek dat je gebruikt in de klas.

Oefeningen

Oefenen op Pelckmans Portaal

Als leerling vind je op Pelckmans Portaal een heleboel extra online oefeningen om de leerstof onder de knie te krijgen. Je ziet meteen of je antwoorden juist zijn en krijgt ook de verbetering mee. De oefeningen kunnen meerdere keren gemaakt worden.

Meer lezen over online oefenen

Lesmateriaal

Lesmateriaal op Pelckmans Portaal

Afhankelijk van de lesmethode vind je op Pelckmans Portaal:

  • Videofragmenten
  • Audiofragmenten
  • Animaties
  • Actuele weblinks
  • Actuablog

Daarnaast krijg je ook toegang tot enkele oefen- en leerapps.

Bekijk hier hoe de oefen- en leerapps binnen Pelckmans Portaal werken.

Oefen- en leerapps

Online oefenen

Leerlingen kunnen op Pelckmans Portaal heel uitgebreid oefenen. Train je kennis en vaardigheden met de woordentrainer, de minidialogen, de online leesteksten en de interactieve applicaties.

Meer lezen over online oefenen

Oefen- en leerapps

Woordentrainer

In de woordentrainer kun je alle moeilijke woorden uit je boek raadplegen en leren. Je krijgt extra informatie (voorbeeldzin, afbeelding, …) om het te verduidelijken en vindt er ook een audiofragment met de voorbeelduitspraak terug. Je kunt woorden toevoegen aan je eigen lijst met moeilijke woorden en woorden opzoeken in de lijst. Bovendien kun je ook de taalrichting omdraaien.

Oefen- en leerapps

Minidialogen

De minidialogen helpen je bij het inoefenen van voorbeelddialoogjes. Je kunt de dialoog beluisteren en nadien je eigen uitspraak opnemen en beluisteren. Nood aan een extra uitdaging? Verberg de kernwoorden of de tekst van een spreker of zet het geluid van een spreker uit zodat je dit zelf kunt uitspreken.

Oefen- en leerapps

Digitaal lezen

Je vindt op Pelckmans Portaal ook extra onlineteksten met differentiatiemogelijkheden. Zo kun je het lettertype en de lettergrootte groter of kleiner maken, vertalingen tonen en de tekst laten voorlezen. Vaak vind je bij een tekst ook online-oefeningen en extra media.

Oefen- en leerapps

Interactieve applicaties

Voor sommige lesmethodes zijn er ook interactieve applicaties met extra beeld- en audiomateriaal over bepaalde onderwerpen. Ook hier vind je soms online-oefeningen.

Digiboek

Digiboek op Pelckmans Portaal

Als leerling krijg je toegang tot een digiboek. Dat is een onlineversie van het (leer)werkboek dat je gebruikt in de klas. Leerlingen hebben dezelfde mogelijkheden als leerkrachten, met volgende uitzonderingen:

  • Leerlingen hebben enkel toegang tot het leerlingenmateriaal;
  • Leerlingen kunnen geen witbladen toevoegen;
  • Oplossingen van oefeningen worden enkel getoond als de leerkracht die gedeeld heeft.

Handleiding voor de leerling

We schreven een uitgebreide handleiding die het gebruik van Pelckmans Portaal voor jou als leerling gedetailleerd uitlegt.

Download de handleiding

Checklist voor de leerling

Pelckmans Portaal op orde brengen en zorgeloos het schooljaar door? Met onze handige checklist bespaar je jezelf heel wat tijd.

Bekijk de checklist

Digitaal lesmateriaal

Maak leren samen met ons toegankelijk voor iedereen

Naar Pelckmans Portaal

Hulp nodig?

Onze helpdesk staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

helpdesk@pelckmans.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

pelckmans logo