Online leren

Pelckmans Portaal helpt je leerlingen op een zelfstandige manier te studeren. Ontdek hieronder hoe precies.

Instructievideo’s

Deze video’s focussen op specifieke theorie-onderdelen en helpen bij het aanbrengen van de leerstof. Aan het einde krijgen leerlingen enkele controlevragen met feedback voorgeschoteld.

Interactieve applicaties

Voor sommige lesmethodes zijn er ook interactieve applicaties met extra beeld- en audiomateriaal over bepaalde onderwerpen. Ook hier vind je soms online-oefeningen.

Interactieve kaarten

Interactieve kaarten helpen je leerlingen bij het studeren en bij het leggen van verbanden. Ze tonen veel meer dan wat mogelijk is op papier en maken de leerstof erg visueel. Deze kaarten kunnen stap voor stap opgebouwd worden, afhankelijk van de noden van je leerlingen.

Synthese-animaties

Synthese-animaties helpen leerlingen om het overzicht te behouden over grotere lesgehelen. Ze brengen verbanden duidelijk in kaart, bouwen de geziene leerstof stapsgewijs op en maken de theorie erg bevattelijk.

Test jezelf

Een handige tool die leerlingen helpt om na te gaan of ze de leerstof voldoende onder de knie hebben, is de Test jezelf. Die rubriek komt terug in elke lesmethode en bestaat zowel op papier als online op Pelckmans Portaal. Leerlingen krijgen onmiddellijk feedback als ondersteuning bij het studeren.

Digitaal lesmateriaal

Maak leren samen met ons toegankelijk voor iedereen

Naar Pelckmans Portaal

Hulp nodig?

Onze helpdesk staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

helpdesk@pelckmans.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

pelckmans logo